Surowiec podstawowy - leczo pieczarkowe Bonduelle. Istnieje wersja łagodna i pikantna.
Słoik 450 g ( duży) wystarcza na 2 głodne osoby. Z dodatkami nawet na 4.
Ma bardzo dużow warzyw grubo krojonych, smakuje prawie jak domowe. Jak będzie lato, to będziemy szaleć z normalnymi warzywami, a teraz warto z tym słoikiem :P
Dodatki:
- ugotowany ryż ( albo wymieszać, albo wyłożyć na ryż)
-podsmażone mięsko np. filety z kurczaka w kawałkach, parówki, mortadela w kawałkach, itp.
- różnego typu pieczywo - bagietka czosnkowa, zwykła bułka czy chleb, duże kajzery ( lub pity) podgrzane i wydrążone ( napełnione leczem)
- pokrojony drobniutko kabanos ( wymieszać)
-jako farsz do naleśników
- inne ( jakie wam przyjdzie do głowy)
Jednym zdaniem dobra ( i tania!) baza.Zjadłam, przetrawiłam ( leciutkie i mało kaloryczne!), zwyciężyłam!
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ,czy ja zgłodniałam ??
OdpowiedzUsuń