Uczyniłam ostatnio dwa nowe warianty, bo od spaghetti na kiju upłynęło juz baaardzo dużo czasu i pora na zmiany!
WERSJA 1:
- sos pomidorowy- przepis na spaghetti bolognese Winiary ( bardzo dobry, choć zdecydowanie z tych słonych, dlatego mniej słone dodatki)
-oliwki zielone i czarne odsączone z zalewy
- camembert z grzybami leśnymi pokrojony w kosteczkę
- ser gouda pokrojony w drobną kosteczkę :)
WERSJA 2:
sos:
-kiełbaska zwyczajna pokrojona w drobną kostkę i podsmażona na łyżce oliwy z ziołami prowansalskimi ( jak puści tłuszcz- usunąć) , do tego dodać
-gotowy sos do makronu Pudliszki - oliwki z zalewy czarne i zielone
-odrobina pikantnego keczupu
-przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- starty żółty ser z dużymi dziurami :)
Oba powyższe zrobić koniecznie i zeżreć natychmiast.
Stanisław jako znany oliwkożerca nie pogardził całą michą, bo jak wiadomo najlepiej je się palcami:
Wersja nr. 2 to coś dla mnie , lubię duuuużo sosu , ale nie lubię czarnych oliwek brak oliwek chyba nie zrobi dużej różnicy w smaku.
OdpowiedzUsuńMakaron owszem im dłuższy tym lepszy .
Pozdrawiam Yrsa